OD Dagen

Ungdomstida her i Norge og i Bangladesh er veldig forskjellige. Vi som er så heldige og bor her i Norge har så mange muligheter å velge mellom, som ikke de har i Bangladesh. Vi får gratis skolegang som er en selvfølge for oss og videre utdanning blir heller ikke noe problem. Men for barna i Bangladesh er det vanskelig å betale for skolen etter de 5 årene som er gratis. Da går heller guttene ut til arbeid og jentene blir enten giftet bort i ung alder eller så blir de hjemme og gjør husarbeid. De har ikke de uendelige valgene som vi har her. De har heller ikke friheten som de gjerne vil få en dag. Jenter og kvinner får ikke bestemme så veldig mye rundt omkring i landet, fordi det er mannsdominert. Det er en av grunnene til at de har startet undervisning for ugifte kvinner, som heter Shonglap, der pengene gikk til i år. Her får de lære mer om helse og et yrke de kan leve av og forsørge familien sin med. Dette hjelper dem med å bli mer selvstendig og de får lære de rettighetene de har.  

Jeg syns det er fantastisk at ungdommen er villig til å jobbe en dag ikke for seg selv men for andre i nød. Da sitter det nok en god følelse etter en dags hard jobbing når man vet at man har gjort en god innsats for å hjelpe andre i verden som trenger din hjelp.  

Bilde hentet fra: her 


3 kommentarer:

Priya Prasath sa...

Way to go!
Fint å se at ungdommen engasjerer seg og bryr seg om forholdene i utlandet. Det er kanskje lettere å engasjere seg og mene noe når man har slike aktive kampanjer og programmer som man lærer om? :)
Godt jobba, Sana. Fint språk som gir teksten en lett flyt, som gjør den behagelig å lese.

Sana sa...

Folk var veldig generøse da de fant ut hva pengene gikk til i år. Det syns jeg var veldig fint gjort av dem. De gav til og med penger da vi ikke hadde jobba for dem engang. Det viser at befolkningen bryr seg og vil hjelpe andre i nød :D
Taaakk ;)

Olve Hagen Wold sa...

Tja, jeg tror du overdriver folks trang til å hjelpe. Uansett, godt innlegg om en god sak :)