Musikkvideo: What About Now?

Jeg har valgt sangen ”What About Now” av Chris Daughtry. Den er fra albumet Daughtry, og ble gitt ut 1. juli, 2008. Hvorfor jeg valgte denne sangen var rett og slett fordi jeg synes den er så fin, og fordi den forteller om noe viktig som alle sikkert har hørt om, og uheldigvis kommer til å høre om i fremtiden også.

Hvis jeg må påpeke hvem som er målgruppa, ville jeg sagt at denne sangen ville passet for alle. Alle fra de unge, til de gamle. Sjangeren er Pop Rock, og en ekstra fryd for de som liker denne sjangeren.

CHORUS:
What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
What about now?


Shadows fill an empty heart
As love is fading,
From all the things that we are
But are not saying.
Can we see beyond the scars
And make it to the dawn?

Change the colors of the sky.
And open up to
The ways you made me feel alive,
The ways I loved you.
For all the things that never died,
To make it through the night,
Love will find you.

CHORUS

The sun is breaking in your eyes
To start a new day.
This broken heart can still survive
With a touch of your grace.
Shadows fade into the light.
I am by your side,
Where love will find you.

CHORUS

Now that we're here,
Now that we've come this far,
Just hold on.
There is nothing to fear,
For I am right beside you.
For all my life,
I am yours.

CHORUS

What about now?
What about today?
What if you're making me all that I was meant to be?
What if our love never went away?
What if it's lost behind words we could never find?
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
Baby, before it's too late,
What about now?


Denne sangen kan ha forskjellige betydninger og tolkninger. Hvis man bare hører sangen og fokuserer på sangteksten, vil den høres ut som en av mange kjærlighetssanger. Sangeren sier alltid ”Baby, before it’s too late, what about now?”, og det tyder på at han og kjæresten har visse problemer som de må få orden på som kjærestepar vanligvis har.  

En annen handling sangen kan ha, hvis man ser videoen, er om å klare å overleve hver eneste dag som går forbi. Det er slettes ikke enkelt for mange mennesker, spesielt de fattige, og de trenger vår hjelp for og i det hele tatt overleve dag for dag. De drømmer om en hverdag der sult og sykdom ikke herjet så mye av livene deres som den gjør nå. At de bare kunne gå på skolen og være med venner og familie som resten av verden. Så det man egentlig bør gjøre er å håpe på det beste, og hjelpe de som er i nød, før det er for sent.  

Denne musikkvideoen er regissert av Kevin Kerslake. Filmen er satt sammen av usammenhengende bilder og videoklipp, men alle disse formidler et viktig budskap. 

Sangen begynner med et bilde av ei lyspære som er på. Dette symboliserer at det fortsatt er håp om å hjelpe andre i nød og det er ikke for sent å prøve. Videre får vi se klipp av fattige, sultne, hjemløse mennesker som har det vanskelig og er alene her i verden. Men det finnes fortsatt håp for dem, og videre får vi se klipp av mennesker som har vært med å hjelpe de i nød. Noen av dem er verdenskjente som Gandhi, men samtidig ser vi vanlige mennesker, unge og eldre, som tar initiativet til og faktisk gjøre noe for andre enn seg selv. Vi ser bandet spille et par ganger i videoen, men de vil helst fokusere på andre viktige personer som gjør en forskjell for verden. Videoen avsluttes med den samme symbolikken som i begynnelsen av sangen, nemlig et spørsmål; ”What about now?” som blir vist ved siden av lyspæra.  

Det kan sies at dette er en blanding av en konsert- og en fortellende video. Det vises klipp av bandet som spiller denne sangen live på konsert, samtidig som den forteller og formidler et viktig budskap i resten av videoen.

Når det kommer til sammenheng mellom sangtekst og video varierer det litt. I noen scener følger videoen sangteksten, mens andre steder er det ikke noe sammenheng i det hele tatt. Vi får møte mange forskjellige personer med de samme intensjonene; å hjelpe folk i nød. Det som fanger min oppmerksomhet er de stakkars menneskene som har det veldig vanskelig og som vi fort glemmer om. Selv om vi har det kjempe godt og har mer enn det vi trenger, må vi tenke på andre og situasjonen de er i.  

Jeg syns det er helt fantastisk at noen tar initiativet til å bruke tiden sin på å formidle om noe så viktig. Å vise verden at ikke alle har det så godt som oss selv. Bandet har forsøkt å rette fokuset mot personer som har vært med og hjulpet mennesker i nød, de som har prøvd å gjøre en forandring i verden. Etter å ha sett denne videoen får jeg også lyst til å hjelpe mennesker som virkelig trenger det, og jeg håper dere også får den samme følelsen.  

Ingen kommentarer: