Digitale fortellinger

Thea, Sigrid og jeg var på gruppe sammen, og det var ikke vanskelig for oss å finne ut hvilket tema vi skulle ta for oss. De temaene vi kunne velge mellom var: Ungdom og identitet, møte mellom ulike kulturer, å våge å være annerledes, kontroll, vennskap, materialisme og mot. Vi endte opp med å velge møte mellom ulike kulturer. 

Fortellingen vår handlet om to helt forskjellige jenter fra to helt forskjellige kulturer. En dag så ”bytter” de plasser og finner ut om den andre sin kultur. Ingen har sett noe lignende før og er veldig skeptiske til å begynne med. Men etter hvert som de tørr å tøye de vanlige grensene sine og utforske litt ut av det vanlige for dem, finner de ut at dette her ikke var så verst allikevel. Begge disse jentene møtes til slutt og hilser pent på hverandre. Selv om fordommer oppstår, og noen har mer enn andre, er det mulig å se forbi de og tenke mer positivt om den andre. Og hvem vet, kanskje en livsvarig vennskap kunne ha formet seg?

 Først begynte vi med en liten brainstorming der vi fyrte løs ideer som kunne bli brukt i fortellingen vår. Jeg syns vi kom med ganske kreative ideer og vi satt sammen et produkt ganske så kvikt. Nå som det er sagt, oppsto det også på problemer som noenlunde satte ned farten på produksjonen vår. Tekniske problemer vi støtet på var; da Pcen ikke ville samarbeide, musikk som ikke var riktig plassert og å få de korrekte bildene på riktig rekkefølge. Selv om det var mye stress til tider, klarte vi å komme oss gjennom det og sluttresultatet var vi ganske fornøyde med.  
En annen ting som var morsomt å drive med var å ta bildene selv. Det ble litt tull og tøys til å begynne med, men etter hvert så det ut til at noen av bildene var nyttige for presentasjonen. Med meg og Sigrid som modeller, og Thea som forteller, syns jeg denne presentasjonen var så livlig som den kunne bli. 

Mange av fortellingene som ble vist for klassen var interessante, men det var mange som hadde valgt de samme temaene. Til tross for det, var det variert om hva de ulike presentasjonene handlet om. Jeg likte best Erffan, Lars-Adrian og Espen sin presentasjon. Det var godt flyt mellom bildene og stemmen var jevn og ryddig. Temaet deres var også ”møte mellom ulike kulturer”, og de viste det godt gjennom historien sin.  

Jeg syns vi jobbet ganske effektivt og fikk gjort masse til tross av alle de rare og tøysete metodene vi fant på. Men du vet hva de sier: ”En god latter forlenger livet”

Ingen kommentarer: